Als lezen moeilijk gaat

Hoe wordt lezen leuk, als je het moeilijk of vervelend vindt?

Kom naar de bibliotheek: wij hebben voor iedereen de perfecte boeken en informatie in huis, zoals Grootletter Boeken, Daisy-luisterboeken, Luisterboeken en Makkelijk lezen boeken.

 

 

Grootletter boeken

Voor wie moeite heeft met kleine(re) lettertypen hebben we een zeer ruime collectie “Groot letterboeken” waarbij de tekst gedrukt is in een groot lettertype. Het lettertype is ruim twee keer zo groot als de letters in gewone romans. Je vindt bij ons niet alleen familieromans, maar ook spannende boeken en literatuur in grote letter. Onze groteletterboeken vind je in het rek GLB (achter de Sprinters)

 

Daisy-luisterboeken

Een luisterboek is een gesproken boek, verkrijgbaar op cd of Daisy-rom, (afspeelbaar op een Daisy-speler).. Een Daisy-speler heeft grote knoppen en kan luisterboeken langzamer of sneller afspelen. U kunt ook bladeren en zoeken naar pagina's.

De bibliotheek heeft zowel daisy-luisterboeken voor volwassenen als voor de jeugd.

Makkelijk lezen boeken

Speciaal voor hen heeft de bib boeken in een eenvoudige taal en stijl: "makkelijk lezen boeken" Ze staan in de bib tussen de gewone romans met als opschrift "Makkelijk Lezen". 

Luisterboeken

Luisterboeken zijn heerlijk voor onderweg of als je even geen zin hebt om zelf te lezen, maar wel graag voorgelezen wilt worden. 0nze luisterboeken (boek + cd) vind je in de jeugdafdeling, Kapitein Winokio,