Boek
Nederlands

Vallen en opstaan

Joris Denoo (auteur)

Vallen en opstaan

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
"Thomas is 12 en lijdt aan een zeldzame vorm van epilepsie. Gedurende een schooljaar verblijft hij in het Epilepsiecentrum Zevenbossen waar men zijn ziekte probeert te stabiliseren. Met veel vallen en opstaan en de steun van andere patiëntjes leert Thomas nooit de moed op te geven, ook wanneer hij moet aanvaarden dat hij wellicht nooit meer beter wordt."
Onderwerp
Epilepsie
Titel
Vallen en opstaan
Auteur
Joris Denoo
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1995
122 p.
ISBN
90-209-2792-2

Over Joris Denoo

Joris Denoo (Torhout, 6 juli 1953) is een Vlaams germanist, dichter, proza- en toneelschrijver.

Levensloop

Denoo is licentiaat Germaanse filologie. Hij studeerde af aan de Katholieke Universiteit Leuven, met een proefschrift gewijd aan de Nederlandse dichter Sybren Polet. Hij is docent Nederlands aan de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen Katho, campus Torhout (RENO), sedert midden jaren zeventig. Zijn hoofdberoep situeert zich in de lerarenopleiding waarbij hij zich specialiseert in muzische taalopvoeding, taalbeleid, taalbeschouwing, omgaan met anderstaligen, literatuur, grammatica, spelling en de redactie van het huisblad ‘Renoveren’.

Deze veelzijdige taalkunstenaar publiceert poëzie, verhalen, columns, toneel, essays, educatieve teksten, jeugdboeken en vertalingen.

Hij publiceert ook onder het pseudoniem Bjarne Donderdag

Andere activiteiten