Boek
Nederlands

Actief genieten aan de kust : 20 familieweekends van Ameland tot Saint-Valéry-sur-Somme

+1
Actief genieten aan de kust : 20 familieweekends van Ameland tot Saint-Valéry-sur-Somme
×
Actief genieten aan de kust : 20 familieweekends van Ameland tot Saint-Valéry-sur-Somme Actief genieten aan de kust : 20 familieweekends van Ameland tot Saint-Valéry-sur-Somme

Actief genieten aan de kust : 20 familieweekends van Ameland tot Saint-Valéry-sur-Somme

Een gevarieerd aanbod van actieve ontspanningsmogelijkheden: van wandelen en fietsen, over paardrijden en karten tot zeezeilen en zweefvliegen of een bezoekje aan een leuk museum of dorpje Op maat van de hele familie, met speciale tips voor activiteiten en uitstappen met kinderen Met een uitgelezen selectie van charmante hotelletjes en heerlijke restaurants Aantrekkelijke fotografie en overzich
Titel
Actief genieten aan de kust : 20 familieweekends van Ameland tot Saint-Valéry-sur-Somme
Auteur
Julien Van Remoortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2004
204 p. : ill.
ISBN
90-209-5101-7

Besprekingen

De bekende samensteller van reisgidsen heeft deze toeristische gids geschreven waarin hij een twintigtal locaties selecteerde in de kuststreek van Nederland, België en de Opaalkust van Noord-Frankrijk. Leidraad daarbij is een vakantie van een weekend of een midweek; hij heeft speciale aandacht voor wat kinderen leuk vinden. Hij selecteerde 8 plaatsen in Nederland, w.o. Ameland, Terschelling, Bergen, Noordwijk en de Zeeuwse kust, 6 locaties in België w.o. Knokke, Oostende en De Panne en 6 in Noord-Frankrijk w.o. Gravelines en St-Valéry-sur-Somme. Van elke plaats worden de bezienswaardigheden beschreven in twee actieve dagen met mogelijkheden om te fietsen, wandelen, sporten enz., terwijl daarnaast uitvoerig een familiehotel of -pension wordt beschreven dat door de auteur is uitgezocht. Regionale plattegronden en een overzichtskaart begeleiden de tekst evenals een flink aantal kleurenfoto’s. De gids wordt afgesloten met een register, enkele VVV-adressen en een legenda van symbolen.

Over Julien Van Remoortere

Julien Van Remoortere (Beveren-Waas, 8 april 1930 – Oostende, 6 april 2018), was een Vlaams auteur. Hij publiceerde ongeveer 400 boeken en een paar duizend losse verhalen, hoorspelen en rapportages.

Loopbaan

Julien Van Remoortere is vooral bekend vanwege zijn wandelgidsen, waarin hij van vele streken de interessantste wandelingen beschrijft, die hij steevast zelf eerst gemaakt heeft. Hij let niet alleen op het landschappelijke karakter van de omgeving, maar geeft ook toeristische informatie over gebouwen of kunstwerken. Hij zet de wandelaar aan tot observeren van de omgeving. Belangrijk is ook de nauwkeurige beschrijving van de route-aanduidingen, soms tegen het plaatselijke merktekensysteem in.

Veel van deze werken zijn uitgegeven bij Lannoo.

Het merendeel betreft het wandelgidsen tot in de verste uithoeken van België en Luxemburg, maar hij heeft er ook al een twintigtal wereldreizen opzitten.

Daarnaast is h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties