Boek
Nederlands

Ippa's kastelengids voor België

Ippa's kastelengids voor België

"In iedere provincie werden 14 tot 19 kastelen gekozen, die een nadere kennismaking meer dan waard zijn. Vijftig ervan worden uitgebreid voorgesteld, waaronder de meeste te bezoeken kastelen van ons land. Van de overige honderd kastelen wordt een bondige bespreking gegeven. Bovendien worden nog 428 andere kastelen vermeld met enkele summiere gegevens (te bezoeken, park, wandelgebied...). Bijna 300
Onderwerp
Kastelen ; België
Titel
Ippa's kastelengids voor België
Auteur
Julien Van Remoortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1988
431 p. : ill.
ISBN
90-209-1647-5

Over Julien Van Remoortere

Julien Van Remoortere (Beveren-Waas, 8 april 1930 – Oostende, 6 april 2018), was een Vlaams auteur. Hij publiceerde ongeveer 400 boeken en een paar duizend losse verhalen, hoorspelen en rapportages.

Loopbaan

Julien Van Remoortere is vooral bekend vanwege zijn wandelgidsen, waarin hij van vele streken de interessantste wandelingen beschrijft, die hij steevast zelf eerst gemaakt heeft. Hij let niet alleen op het landschappelijke karakter van de omgeving, maar geeft ook toeristische informatie over gebouwen of kunstwerken. Hij zet de wandelaar aan tot observeren van de omgeving. Belangrijk is ook de nauwkeurige beschrijving van de route-aanduidingen, soms tegen het plaatselijke merktekensysteem in.

Veel van deze werken zijn uitgegeven bij Lannoo.

Het merendeel betreft het wandelgidsen tot in de verste uithoeken van België en Luxemburg, maar hij heeft er ook al een twintigtal wereldreizen opzitten.

Daarnaast is h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties