Boek
Nederlands

Wandelen langs Ardense rivieren : 30 ontdekkingstochten doorheen de mooiste Ardense valleien

Wandelen langs Ardense rivieren : 30 ontdekkingstochten doorheen de mooiste Ardense valleien

* Voor de recreatieve wandelaar die houdt van perfect voorbereide en goed gedocumenteerde tochten langs Ardense beekjes en riviertjes * De gloednieuwe cartografie die onder meer een onderscheid maakt tussen asfaltwegen, verharde wegen en paden, maakt van het kaartlezen een echt plezier * De nieuwe lay-out maakt het volgen van de 30 routes nog overzichtelijker Iedereen heeft zo zijn lievelingsplekj
Titel
Wandelen langs Ardense rivieren : 30 ontdekkingstochten doorheen de mooiste Ardense valleien
Auteur
Julien Van Remoortere
Taal
Nederlands
Editie
8ste volledig herwerkte ed.
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2003
155 p. : ill.
Aantekening
Omslagondertitel : 30 lusvormige wandelingen
ISBN
90-209-4928-4

Besprekingen

Wandelen langs riviertjes en beekjes is vaak leuker en spannender dan door een wat monotoon bos, vooral voor kinderen. Deze gids beschrijft 30 wandelingen (de helft in de oostkantons) van 6,5 tot 16,5 km, voorzien van schetskaartjes en een nauwkeurige routebeschrijving. Meestal wordt gebruik gemaakt van bestaande routes. De gids is vooral geschikt voor de actieve wandelaar die er een paar uur op uit wil trekken. Vanuit Nederland zijn de meeste wandelingen dan toch wel wat te ver: je reist geen hele dag voor twee uur wandelen. Vanuit Zuid-Limburg zou het nog net te doen zijn. Zeer kleine letter.

Over Julien Van Remoortere

Julien Van Remoortere (Beveren-Waas, 8 april 1930 – Oostende, 6 april 2018), was een Vlaams auteur. Hij publiceerde ongeveer 400 boeken en een paar duizend losse verhalen, hoorspelen en rapportages.

Loopbaan

Julien Van Remoortere is vooral bekend vanwege zijn wandelgidsen, waarin hij van vele streken de interessantste wandelingen beschrijft, die hij steevast zelf eerst gemaakt heeft. Hij let niet alleen op het landschappelijke karakter van de omgeving, maar geeft ook toeristische informatie over gebouwen of kunstwerken. Hij zet de wandelaar aan tot observeren van de omgeving. Belangrijk is ook de nauwkeurige beschrijving van de route-aanduidingen, soms tegen het plaatselijke merktekensysteem in.

Veel van deze werken zijn uitgegeven bij Lannoo.

Het merendeel betreft het wandelgidsen tot in de verste uithoeken van België en Luxemburg, maar hij heeft er ook al een twintigtal wereldreizen opzitten.

Daarnaast is h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties